Gwinganna

God kväll kära vänner!

Nu, över en månad efter ska jag äntligen berätta om min helg på Gwinganna. Bättre sent än aldrig väl?...

Torsdag

Jag flög från Melbourne till Gold Coast tidigt torsdagsmorgon och på Gold coast flygplats möte de upp en med två bussar så de flesta åkte buss från flygplatsen till Gwinganna. Ni som vill läsa mer om Gwinganna och se mer bilder gå in på DENNA LÄNKEN! Gwinganna har massa olika "program" som man kan göra. Allt från 2 nätter till 7 nätter. Jag gjorde en 3 nätters då det passade mina lediga datum bäst och det var helt underbart. Jag var ju där från torsdag till söndag och det hette Chill Out Weekend. Vi kom fram till Gwinganna vid 13:30 och eftersom det flesta inte hade ätit lunch så fick alla varsin wrap och de hade genomgång om hur helgen skulle se ut. Det är så häftigt för Gwinganna är som en egen liten stad. Eller stad och stad, by kanske man ska säga. Det ligger mitt ute i ingenstans i bergen, helt knäpptyst,helt underbar natur, ingen täckning, massa vilda kängurur överallt, underbart väder varje dag och helt fantastik utsikt.

Den helgen jag var där var det var det runt 40-50 stycken så det är ganska många samtidigt. Det har bara ett program åt gången så de har aldrig en 7 nätter samtidigt som 3 nätter. Så vi var samma folk under hela helgen så man lärde känna alla väldigt bra. Efter lunchen och en genomgången var det guidad tur runt hela stället och alla fick sina rum/sviter. Jag bodde i en Orchard Suite och den var hur fin som helst. Sängen var enorm,sover i en 90cm säng här i Australien så en dubbelsäng var såååå skönt. Badrummet var också helt fantastiskt fint och hade min egna lilla varenda som jag satt på på eftermiddagarna i solnedgången. Eftersom Gwinganna är som en by som jag skrev så var rundturen väldigt bra för annars hade jag inte alls hittat.... Vissa hade sitt boende såpass långt bort att de hade golf buggies att köra fram och tillbaka. Men på rundturen visade de hos spat, gymmet, poolerna, medical centret, de har en liten affär där man kan köpa massa böcker, kläder, smycken, kokböcker, osv, de visade oss matsalen, de har en liten kyrka, ett litet samlingshus där de har seminarium, informationsmöten mm, och en enorm paviljong där vi gjorde yoga och pilates. Så rundturen var jätterolig.

På torsdagen var det inga planerade aktiviteter utan man skulle mest boa in sig och packa upp. Vi hade en solnedgångspromenad som vi gick på innan det var dags för kvällsmat. All mat på Gwinganna är glutenfri, mejerifritt och inget socker(förutom frukt) och nästan inget salt. Eftersom jag "bara" gjorde 3 nätter så tar de inte bort saltet men om man gör 5-7 nätter så gör man en rejäl betox så då tar de bort saltet också. Efter en intensiv dag var det läggdags 20:30 för klockan ringde tidigt dagen efter..

 

Fredag:
På Gwinganna har de massa volontärer som jobbar och varje morgon går det runt och väcker en så 05:20 knackar de på dörren. Träningskläder på, i med linserna och packa en liten väska man kan ha under dagen så man inte behöver gå fram och tillbaka till rummet. Vi började dagen kl 6 varje morgon med en halvtimmes qigong i soluppgången med världens finaste utsikt.. Jag har extremt svårt för qigong, yoga, meditation osv då jag blir så fruktansvärt rastlös och får panik för det inte händer något. Jag gillar när det går fort framåt och man känner att man tränar. Så första morgonen med qigong var tufft då jag hade svårt att koncentrera mig. Efter qigongen fick man varsin frukt och då fick information om nästa aktivitet. Varje morgon efter qigongen hade de 3 olika aktiviteter som man kunde välja på. Första morgonen kunde man välja på en lugn promenad med John som var den som hade hand om alla växt- och örtodling på Gwinganna så hade hade en rundtur där han berättade om hur örter påverkar kroppen osv. Man kunde välja på intensivträning i poolen eller det sista alternativet bushwalk. Jag gjorde bushwalken varje morgon och det var något av det bästa på hela helgen. Att komma ut i naturen igen efter att ha bott i storstaden Melbourne i 8 månader var det underbart att komma ut i lugna bergen utan bilar, täckning på mobilen osv. Bushwalken var såå jobbigt. Det är ingen lugn promenad som man är ute på utan det är intervallträning i världens brantaste backar som får hjärtat att pumpa mer än någonsin. De är så branta att man "bara" får gå 1 min för sen måste man vänta en stund så pulsen får gå ner innan man fortsätter. Så träningsvärken fanns där dagen efter på sina ställen. Bushwalken var ca 1 h och vi var tillbaka lagom till frukosten som var klockan 8 varje morgon. Frukosten var så god och fanns massa att välja på. Det fanns massa frukt, gröt, müsli, massa tillbehör till gröten och müslin, och sen varje morgon och de olika större rätter som man sen fick välja mellan. Frukosten höll på i en timme så klockan 9 var det 30 min stretchklass vilket var välbehövligt efter den jobbiga bushwalken. Från 9:30-11 hade de olika aktiviteter varje dag som man kunde välja mellan. Spinning, boot-camp, bozuträning, yoga, pilates, någon dansklass,boxning, vattenpolo mm. Första dagen gjorde jag en kombination så jag började med 45 min pilates och sen 45 min bozuträning. Bozuklassen var något av det roligaste på hela helgen. Ni som inte vet vad en bozu är så här ser den ut:

 

Den är alltså platt på ena sidan och rund på andra sidan. Under de 45 min hade jag så roligt, det var så svårt ibland att man bara stod och skratta och vi hoppade runt på dem, gjorde balansövningar mm. Så roligt och svårt. 

Klockan 11 varje dag var det dags för morgon-tea. De serverar inget kaffe eller koffein Tea på Gwinganna utan det är örtte bara. De har 2 små stationer där de serverar teet och det var alltid något ätbart till, hummus/rödbetsdip med grönsaksstavar, små nyttiga bollar, frukt osv. Sen fram till lunch som var klockan 13 kunde man göra vad man ville. Man kunde träna i gymmet, ligga vid poolerna, vara på sitt rum, eller vad som.

Luncherna var så god, det var alltid massa olika sallader och soppor, mums.

Sen på eftermiddagarna hade man något som hette Dreamtime. Det var då man hade spabehandlingar om man hade det, de hade ett medical centre där de har massa olika utbildade folk så man kan göra princip vad som helst. På fredagens dreamtime träffade jag en som tog blodprov på mig och analyserade mitt blod och det var så himla häftigt. Att få se hur en blod flyter runt och se alla blodkroppar, bakterier, osv på en stor skärm var så kul. Han kunde se hur levern mådde, njurar, så man inte hade cancer, hur magen mådde, och allt sånt. Sen träffade jag en naturopath(typ en naturläkare eller vad man kan kalla honom). Då fick man massa kostrådgivning och vad man kunde förbättra med ens hälsa, mat osv. Hur intressant som helst. Klockan 16 varje dag var det dags för nästa Tea-stund och snacktime. Klockan 19 var det dags för kvällsmat och sen sova. 

Lördag:
Lördagen började precis som fredagen med qigong, bushwalk, frukost och stretchklass. Lördagens aktiviteter som man kunde välja på var boot-camp och någon annorlunda dans...Men kände för att bli av med massa energi så gjorde bootcampen. 1,5h med TRX, löpning, styrka i strålande sol var väldigt jobbigt men sååå roligt. Underbar känsla när det var färdigt. Lördagens morgonte serverades i "samlingshuset" då det var seminarium med Sharon som är manager(tror jag) på Gwinganna. Seminariet handlade om att "trycka på paus". Det var väldigt intressant och givande. Jag kan ju inte direkt säga att jag är sönderstressad så som många andra är men det är inte fel att reda nu börja lära sig hur viktigt det är att inte stressa då det inte löser allting. 

Efter seminariet var det ännu en underbar lunch och sen en hel eftermiddag med dream-time och denna eftermiddag hade jag en skön massage på schemat. Varje gång jag gått på massage i detta landet så säger varenda människa samma sak, "att de aldrig träffat någon med så stela axlar"... Alltid lika kul att höra, not. Men men, försöker stretcha och massera så mycket som möjligt. Försöker stå ut tills jag kommer hem och får gå till kiropraktorn igen för det brukar förändra en del. Massagen höll på i 80 min och resten av eftermiddagen spenderade jag i en solstol med massa böcker och bara njöt. 

Söndag:
Sista dagen på detta fantastiska ställe. Morgonen var densamma som de andra, qigong, bushwalk, frukost men dock ingen stretchklass utan från 9-9:45 hade de antingen en boxningsklass eller en yoga/pilates/relaxation klass. Jag valde yoga/pilates/relaxation och det var ett perfekt avslut på Gwinganna resan. Klockan 11 var det utcheckning och sen fram tills lunchen som var 12:30 kunde man göra vad man ville så läste böcker och njöt in i det sista.

13:45 gick bussarna tillbaka till flygplatsen och det var dags att flyga hem igen. Tyvärr fick jag inte det bästa avslutet på resan då planet var försenat 7h men det struntar jag i då allting annat var helt fantastiskt!

Hoppas ni tyckte om att läsa om min fantastiska helg. Om ni har några frågor så svarar jag jättegärna annars så njut av alla fina bilder!


Massa kramar! ♥

 

Mitt fina rum!
 
 
 
 
Min lilla veranda som jag spendera eftermiddagarna på!
 
 
 
Det gula till höger är en del av kyrkan och det till vänster är bla matsalen, kök och där vi drack te.
 
 
 
Här gjorde vi qigong varje morgon!
 
 
 
Pool, gym, spinningstudio, bastu.
 
Paviljongen där vi gjorde yoga, pilates och relaxation mm.
 
I detta huset var samlingsrummet och deras lilla affär.
 
 
Receptionen
 
Medical centre
 
 
 
 
 
 
 
 
I detta huset bodde jag.